Сар шинийн үеэр хоолны хордлогоос сэргийлэхэд тустай дараахь зөвлөмжийг Нийслэлийн эрүүл мэндийн газраас өгснийг хүргэж байна.
Юуны өмнө хоол хүнсийг худалдаж авахдаа зөв сонголт хийх хэрэгтэй.
Үүний тулд:
-Хүнсний бүтээгдэхүүний хадгалалт, тээвэрлэлтийн горим баримталдаг дэлгүүр, үйлчилгээний газраас хүнсний бүтээгдэхүүнийг худалдан авах
-Хүнсний бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэсэн он, сар, өдөр, хэрэглэх хугацаа, хадгалалтын нөхцөлийг харж, мэддэг байх
-Лаазалсан хүнс хонхойж цөмөрсөн, ан цав үүссэн бол худалдаж авахгүй байх
-Өндөг, өндгөн бүтээгдэхүүн, майонез, мөхөөлдөс, кремтэй бялуу, жигнэмгийг хөргөгч, хөргүүртэй газраас худалдан авах
Мөн хүнсний бүтээгдэхүүний хадгалалтад анхаарах шаардлагатайг санах хэрэгтэй.
Үүний тулд:
-Хүнсний бүтээгдэхүүнийг хөргөгчинд хадгалах
-Мах, махан бүтээгдэхүүнийг хөлдөөж хэрэглэх
-Хоол хүнсний зүйлийг ахуйн цэвэрлэгээний зүйлс, химийн бодисын ойролцоо хадгалахгүй байх
-Хоолыг чанаж, гүйцэд болгосны дараа тэр даруйд нь хэрэглэх
Хоол хүнсийг бэлтгэх, хэрэглэх зөв дадал эзэмшээрэй.
Үүний тулд:
-Хоол хүнсийг бэлтгэх, хэрэглэхийн өмнө гараа угаах
-Жимсийг буцалсан бүлээн усаар зайлж хэрэглэх
-Усыг буцалгаж хэрэглэх
-Махны модыг бусад хүнсбэлтгэдэг тавиураас тусад нь ууттай байлгах
-Түүхий хүнсний зүйлийг бэлтгэх багаж, хэрэгслийг хэрэглэхийн өмнө болон дараа нь угааж, цэвэрлэж хэвших.