8o
Улаанбаатар хот
mobile menu

Хоолны хордлогот халдвараас хэрхэн сэргийлэх вэ? 

2017-02-27 16:25:00

Хоолны хордлогот халдвараас хэрхэн сэргийлэх вэ? 

  • Хүнсний     бүтээгдэхүүн     худалдан     авахдаа    үйлдвэрлэсэн хугацаа, хадгалалт, хамгаалалт, сав баглаа боодлын бүтэн байдлыг шалгаж, баталгаатай     газрыг сонгон үйлчлүүлээрэй.

  • Хоол хүнс бэлтгэхийн өмнө гараа заавал угаах хэвших.

  • Хоол хүнсэнд хэрэглэгдэх аяга, сав суулга, халбага, сэрээ, хутга, усны сав бусад хэрэгслийг сайтар угааж цэвэрлэх.

  • Бялуу, өндөг, хиам, цөцгий, төрөл бүрийн салад, зууш, сүү, сүүн бүтээгдэхүүнийг зориулалтын дагуу хөргөгчинд 24 цагаас ихгүй хугацаагаар зөв хадгалах, хэмжээг тохируулан бэлтгэж хэрэглэх.

  • Жимс, хүнсний ногоог сайтар угааж хэрэглэх.

  • Ундаа, айргийг ам дамжуулан 1 аяга саваар уухыг цээрлэх.

  • Хордлого халдвар болон бусад өвчний шинж тэмдэг илэрсэн үед яаралтай эмчид хандах

АНХААР! Та сэтгэгдэл бичихдээ хууль зүйн болон ёс суртахууныг баримтална уу. Ёс бус сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй. Мэдээний сэтгэгдэлд www.chuhal.mn хариуцлага хүлээхгүй.
Нийт сэтгэгдэл